Zoek mediator/ bemiddelaar

Hieronder is de complete lijst van onze leden weergegeven, op willekeurige volgorde. Zoek op expertise, op een algemene term of klik op de bedrijfsnaam voor detailinformatie.

Zoeken op expertise

Zoek leden

Zoeken op naam, woonplaats, etc.

De Haan Advies & Management BV, Den Haag
F.R. De Haan

Mediator met brede algemene kennis, oplossingsgericht, ontspannen en rustig onder alle omstandigheden.

Benthem Gratama Advocaten, Zwolle
Bram van de Kam

Keer op keer verrast het mij weer om te zien wat een door de partijen gezamenlijk gedragen oplossing hen ‘oplevert’ en wat een verhard conflict partijen, ongeacht het (juridisch) (on)gelijk, hen ‘kost’.

Een verhaal heeft niet twee kanten, iedereen heeft zijn eigen verhaal. Vanuit dat besef luister ik met aandacht naar alle betrokkenen. Omdat ik bewust zo neutraal mogelijk het conflict in stap, lukt het mij vaak om partijen naar een gezamenlijke oplossing te laten zoeken. Het begrip over en weer groeit en een onverwachte oplossing dient zich aan.

Hierbij helpt het enorm dat ik weet hoe de branche in elkaar steekt en snel de juiste vragen kan stellen.

Rein Reek Mediation Coaching, Alkmaar
R. (Rein) Reek

Mens
• Persoonlijk
• Mens is de sleutel
• Daadkrachtig
• Strategisch
• Optimistisch
• Diplomatiek
• Helder

ReulingSchutte, Amsterdam
mr. P.A.T.N. (Nelleke) Van Thiel-Wortmann

Sinds 2015 heb ik me volledig toegelegd op mediations, begeleid onderhandelen en procesbegeleiding bij zakelijke geschillen. Ik ben goed ingevoerd in de bouw- en adviseurswereld, de (semi-) publieke sector, de zakelijke dienstverlening en de zorg- en welzijnssector.

Ik heb veel ervaring met conflicten tussen organisaties, binnen maatschappen, managementteams en projectteams. Ook treed ik op als voorzitter/procesbegeleider bij onder meer bewonersbesprekingen, MT-sessies/directie overleggen e.d.

Voorkom conflict, Arnhem
Ir. A.(Dries) J. Tempelman

gespreksleider, partijbemiddelaar, alternatieven onderzoek, bestuurssecretaris in deeltijd, etc. Voor achtergrond zend een mail of bel.

BBAN / Bemiddeling bij Bouwconflicten Amersfoort Nederland, Amersfoort
Ing. R.C.J. (René) Verlaan

Bij bouwmediations breng ik mijn bouwkundige kennis in zodat partijen zich kunnen richten op het vinden van een oplossing. Ik bouw aan een optimistische sfeer en moedig anderen hierin aan.
Mijn persoonlijke talenten zijn:

• Creatief en stimulerend
• Innemend en belangstellend
• Zelfbewust en diplomatiek

Programma Advies & Initiatief, Badhoevedorp
L.C.F. (Leo) Bosch

De ervaring als eindverantwoordelijke bij complexe projecten helpt om verschillende inzichten te herkennen en te scheiden.

De Projectbemiddelaar, Workum
J.J. (Jos) Van de Vijver

Uit de evaluaties die na afloop van een mediation aan iedere partij wordt gevraagd, komt naar voren:
Jos van de Vijver is proactief, heeft kennis van zaken, weet de juiste toon te treffen, is objectief, heeft een zakelijk professionele houding en weet vertrouwen op te bouwen.

Wieringa, Amstelveen
Bas Wieringa

hhhhh

De Projectbemiddelaar / Bouwkans, Wassenaar
W.F. (Walter Frank) Westgeest

Het aanpakken en oplossen van conflicten is mijn drijfveer. Ik voel me op mijn gemak met grote, slepende en complexe zaken. Anderen typeren mijn aanpak als: analytisch, snel van begrip, oplossingsgericht, pragmatisch, onder alle omstandigheden rustig, ontspannen en met humor

Hermine Taal BV, Den Haag
H. (Hermine) Van den Hoek

Ik win door mijn kennis snel het vertrouwen van mensen.
Ik ben doortastend en tegelijk gesteld op sociale contacten.
Een mensenmens met ambitie

Zaak aan Zee BV, Noordwijk aan Zee
C. (Coen) Vermeer

Hands on mentaliteit. Weet anderen enthousiast te maken en met de neuzen in dezelfde richting te krijgen, indien niet linksom dan rechtsom.
Beschikt over ruime stresstolerantie en flexibiliteit. Kan zich snel verdiepen en inlezen in nieuwe projecten en heeft een goed gevoel voor interpersoonlijke relaties en belangen.

Expertisebureau, Hoogkarspel
J. (Jan) Zeldenthuis

Als onpartijdig MfN Registermediator bemiddel en rapporteer ik. Dit doe ik op verzoek van partijen of op voorstel van de Rechtbank (tevens Nivre Register-expert en LRGD geregistreerd gerechtelijk deskundige).

4M Advies BV, Schalkhaar
J.H.M. (Jeroen) Bartels

Ervaren project- en procesmanager met een achtergrond in bouw, milieu en ruimtelijke ordening.
Ik zie het als mijn rol om een oplossing te helpen vinden die recht doet aan ieders belang. De eerste stap is vast te stellen wat dat belang dan precies is en waar het schuurt met de belangen van de anderen.
Het vinden van een oplossing is een creatief proces, waarin ik iedereen in z’n waarde wil laten. Ik help jou en de andere belanghebbenden om creatief te zijn, zodat jouw belang wordt gezien en gehonoreerd. Alleen dan komen we tot een duurzame oplossing.

Van Nieuwenhuizen Partners, Doorn
J.M. (John) Bosnak

John Bosnak was 38 jaar advocaat, waarvan 15 jaar tevens mediator, in een commerciële, internationaal georiënteerde praktijk bij CMS Derks Star Busmann te Arnhem en Düsseldorf.

Bouwconflictmanagement, Hilversum
A. (Ad) van Luijt

Het bouwen en ontwikkelen in de bouwsector zijn in de afgelopen decennia in toenemende mate complexe opgaven geworden, die niet alleen om technische, financiële, juridische en organisatorische vaardigheden vragen, maar ook een beroep doen op de communicatieve vermogens van alle betrokkenen. Dit in een soms door omstandigheden én partijen, op scherpgezette situaties. Dit maakt partijen gevoelig voor misverstanden en verschillen. BOUWCONFLICTMANAGEMENT hanteert een innovatieve methode om de schade, ondanks het verschil van inzicht tussen de partijen, alsnog binnen de perken te houden.

Matchpoint Mediations, Moerkapelle
J.F. (Janet) De Graaf

Mijn werk bij het bouw- en later ook onderhoudsbedrijf gaf mij veel voldoening maar ik wilde mijn ervaring in de bouw en het omgaan met mensen en soms ook conflicten toch op een andere manier gaan inzetten.

Bouwtafel B.V, MUIDEN
M.P. (Mark) Raming

Als contractmanager ben ik gespecialiseerd in integrale contracten, zoals Design & Construct, DBFM(O) en UAV-GC en borg ik afspraken tussen partijen die voor een lange periode samenwerken. Verwachtingen staan hierbij centraal.

Vaak loopt de praktijk anders dan verwacht. Dan zorg ik als ADR-gecertificeerd bouwmediator en inhoudsdeskundige dat partijen met hulp van creativiteit tot nieuwe afspraken komen. Dat begint met goed luisteren en zorgen dat alle betrokkenen elkaars verhaal hebben gehoord. Zie mijn website voor reeds door mij behandelde zaken.

Kenmerkend: Betrouwbaar, Respectvol, Empatisch, Analytisch, Doorzetter, Avontuurlijk, Besluitvaardig, Gestructureerd, Zelfstandig en Flexibel.

Mediation & Dialoog, Den Haag
A.J.M. (Janneke) Wierikx

Ik zorg voor structuur, rust en resultaat.
Ik ben een authentieke, stabiele en evenwichtige persoonlijkheid, een verbindende, representatieve netwerker met analytische, leidinggevende en organisatorische kwaliteiten.
Wat ik als geen ander kan, is orde uit chaos scheppen, omdat ik kritisch doorvraag, snel schakel en aanpak.

LEXSIGMA Advocaten, Amsterdam
O.L. (Olav) Andriesse

Voor wat betreft de vastgoedpraktijk heb ik veel ervaring met de financiering, aankoop en verkoop en/of huur en verhuur van onroerend goed (portefeuilles en losse gebouwen).

Bouwer VastGoed Advies & Mediation, Utrecht
M.A.E. (Mariette) Bouwer

Door mijn specialistische kennis van vastgoedexploitatie ben ik goed in staat om de vastgoed wensen van eigenaars en huurders te vertalen en vervolgens contractueel en juridisch vast te leggen.
Ik vind het een uitdaging om partijen met ogenschijnlijk tegengestelde belangen bij elkaar te brengen. Ik weet vertrouwen te winnen waardoor ik verbindingen kan laten ontstaan. In (contract)onderhandelingen kan ik op een diplomatieke manier gemeenschappelijke en tegengestelde belangen boven tafel krijgen en een goed eindresultaat bereiken.

Van den Dungen Consult BV / Van Den Dungen Mediation, Oosterbeek
H.J.F.M. (Henk) Van den Dungen

Conflictpreventie, Bemiddeling, Mediation, Procesbegeleiding, Beleidsadvies, Bindend Advies op gebied van:
• Samenwerking (bestuurlijk en commercieel)
• Bouw (opdrachtgevers, bouwpartijen en particulieren)
• Leefomgeving (ruimtelijke ordening en milieu)
• Echtscheiding (ouderschapsplan, alimentatie, boedel, woning, convenant)

Ik ben ingeschreven bij De Mediation federatie Nederland als MfN Register mediator.

Vanuit mijn ruime werkervaring in het bedrijfsleven en bij de overheid heb ik invoelingsvermogen voor belangen van de partijen en help ik oplossingsgericht belangentegenstellingen te overbruggen.

Result Mediation, Amsterdam
E.W. Lopes Cardozo

Zijn voornaamste terrein als mediator zijn conflicten waarin ‘techniek’ (in de meest ruime zin) een rol speelt. Het merendeel van de (meer dan 50) mediations had betrekking op een conflict in de bouw.

Poolen Organisatieadvies, Ermelo
N.J. (Niko) Poolen

verwijs ik graag naar de website

mr. ir. L.P. Korstanje, Harfsen
L.P. (Leendert) Korstanje

Als mediator, advocaat en civiel ingenieur ben ik gespecialiseerd in het begeleiden en oplossen van technisch-juridische geschillen.

Frans Lomans Mediations, Arnhem
F.P. (Frans) Lomans

Frans Lomans wil waarde toevoegen; een conflict oplossen o.a. door goed te luisteren en te analyseren, en door creatief te zijn. Hij is zeer positief ingesteld en kan mensen/partijen binden. Lukt een mediation/bemiddeling onverhoopt niet (voor de volle 100%) dan heeft hij de juridische kennis om als bindend adviseur te oordelen.

PB Consult, Soesterberg
N.G. Menijn

Nog geen

De Projectbemiddelaar; Partridge Adviseurs, Den Haag
ir H.F.A. (Huub) Sprangers

Ik zet in op werkbare oplossingen, durf nieuwe benaderingen te zoeken, ben pragmatisch van aard, handel actief en initiërend. Ik werk projectmatig en zorgvuldig. Ik overleg met partijen afzonderlijk en gezamenlijk om een degelijke oplossing te bereiken; schriftelijk vastgelegd en door hen ondertekend. Ik ben een internationaal (IMI) Certified Mediator.

Van Diepen Van der Kroef, Alkmaar
S. (Sander) Hartog

Een betrouwbare, fanatieke, gedreven advocaat/NMI-mediator, met veel passie, doorzettings- en inlevingsvermogen. Door zijn specialisatie op het gebied van bouwrecht, zijn interesse en kennis van de bouwtechniek en zijn ervaring als advocaat is hij niet alleen mediator, maar ook gesprekspartner en in staat om te beoordelen wat de (juridische) positie is van partijen.

Asselbergs & Klinkhamer advocaten, Etten-Leur
D.H.J. (Dimitri) Kochx

Analytisch, empatisch en bovenal van nature pragmatisch.

Man Consultants, Hoofddorp
E.F. De Man

Nog geen

Wietse de Vries, Bergen (NH)
W.S. (Wietse) De Vries

Mijn benadering is vriendelijk, zakelijk en doelgericht. Mijn inbreng wordt vooral gevormd door een werkwijze en een structuur, waardoor duidelijkheid ontstaat over het geschil, achtergronden daarvan en mogelijke oplossingen. Daarbij denk ik actief met de partijen mee over de voor hen best passende oplossingen van hun geschil.

Welch Advies & Mediation,
Frank Welch

Ruim 35 jaar praktische ervaring in de bouw van werkvloer tot tekentafel helpen mij problemen en conflicten te ontrafelen om vervolgens partijen een nieuwe gezamenlijke weg in te laten slaan. Deze nieuwe weg leidt steevast tot oplossingen of minimaal verbetering.

Haasnoot Mediation, Putte
A. Haasnoot

Nog geen

Petersen Civiele Techniek, Tiel
Rende Petersen

Bemiddeling en advisering op het gebied van UAV-RAW contracten.

Advisering bij vragen over bestekken, meer- en minderwerk, (stagnatie-)schade, directievoeren, verrekeningen, raamovereenkomsten, oplevering, de eindafrekening, etc.

Verzorging van in-company trainingen voor Gemeenten, Ingenieursbureau’s en GWW-Aannemeningsbedrijven.

VChS, Amsterdam
J.Ch. (CHarles) Smit

Ik ben iemand die graag snel tot de kern komt. Details verlies ik echter niet uit het oog, want ook deze zijn soms belangrijk. Ook kan ik goed luisteren. Waardevol volgens mij, want zo begrijp je beter wat een partij wil, en zo kan je ook tot betere en snellere oplossingen komen.