Zoek mediator/ bemiddelaar

Hieronder is de complete lijst van onze leden weergegeven, op willekeurige volgorde. Zoek op expertise, op een algemene term of klik op de bedrijfsnaam voor detailinformatie.

Zoeken op expertise

Zoek leden

Zoeken op naam, woonplaats, etc.

Leden bouwmediators

Bouwtafel B.V

M.P. (Mark) Raming

Amsterdamsestraatweg 4 1398 BR MUIDEN
T: 06-22555362
M: 06-22555362
@: mark@bouwtafel.nl
W: http://www.bouwtafel.nl

Sinds mijn afstuderen in 1995 als Civiel Ingenieur aan de TU-Delft ben ik werkzaam in de bouw- en energiesector. Ik werkte voor ARCARIS en BALLAST NEDAM. Sinds september 2016 ben ik zelfstandig ondernemer als bouwmediator en contractadviseur.

De manier van samenwerking in de bouw is door de jaren heen zeer veranderd. Communicatie wordt steeds belangrijker vanwege de complexiteit van projecten. Als contractmanager ervaar ik de soms moeizame samenwerking tussen partijen in de praktijk. Als mediator heb ik regelmatig succes om vastgelopen samenwerkingsrelaties weer op de rit te krijgen.

Mijn contact specialisme is DBFMO = Design, Build, Finance, Maintain, Operate, waarbij een consortium van partijen verantwoordelijk is voor de realisatie en langdurige exploitatie van infrastructuur of gebouwen. Dit wordt wel de “champions league” in samenwerking genoemd.

Met mijn kennis, gevoel voor mensen, neutraliteit en oplossingsgerichtheid ben ik al in staat geweest een aantal kwesties en bouwconflicten op te lossen. Zie voor de achtergrond van deze praktijkervaring mijn website.

Ik weet dat bij bouwprojecten veel diverse partijen betrokken zijn, die graag trots zijn op het resultaat, echter dat gaat niet vanzelf. De bouwsector heeft geen cultuur van praten over problemen, maar gewoon direct oplossen. Een gesprek aan de Bouwtafel helpt vaak een hoop onduidelijkheid weg te nemen.