Title
Bouwtafel B.V
TagLine
Constructief in dialoog
Gegevens
Website
E-mail
Adres
Address
Amsterdamsestraatweg 4, 1398 BR Muiden
Telefoon
Contact Phone 1
Mobiel
Contact Phone 2
Zoekwoord
Listing Keyword
Anders
Contactgegevens
Auteur
Telefoon
Contact Phone 1
Beschrijving

Bij een conflict in de bouw ben ik ervan overtuigd dat partijen er goed aan doen eerst een goed gesprek aan te gaan alvorens hoge juridische kosten te maken. Mijn ervaring leert dat partijen die er onderling samen uit komen positiever zijn. Snel afspraken maken, kan extra frustratie en faalkosten voorkomen. Het werk gaat in ieder geval door of kan worden afgemaakt.

Als contractadviseur ben ik betrokken bij uiteenlopende bouwprojecten in de sectoren woningbouw, vastgoed, infrastructuur en energie. Dit zijn meestal grote integrale projecten met contracten, zoals Design & Construct, DBFM(O) en UAV-GC 2005 waarbij ik zowel opdrachtgevers en opdrachtnemers ondersteun in het samenwerken. In mijn rol staan belangen, verwachtingen en spelregels centraal. Ik geloof dat deze aspecten het succes bepalen. En dat geldt ook voor particuliere projecten waarvoor ik actief ben.

Vaak loopt bij bouwplannen de praktijk anders dan voorzien. Dan zorg ik als ADR “full certified” bouwmediator en inhoudsdeskundige dat partijen met hulp van creativiteit tot nieuwe afspraken komen. Zie mijn website www.bouwtafel.nl voor reeds door mij behandelde zaken aan de bouwtafel.

Kenmerkend: Betrouwbaar, Respectvol, Empatisch, Analytisch, Doorzetter, Avontuurlijk, Besluitvaardig, Gestructureerd, Zelfstandig en Flexibel.

Sinds mijn afstuderen in 1995 als Civiel Ingenieur aan de TU-Delft ben ik werkzaam in de bouw- en energiesector. Ik werkte voor ARCARIS en BALLAST NEDAM. Sinds september 2016 ben ik zelfstandig ondernemer als bouwmediator en contractadviseur.

De manier van samenwerking in de bouw is door de jaren heen zeer veranderd. Communicatie wordt steeds belangrijker vanwege de complexiteit van projecten. Als contractmanager ervaar ik de soms moeizame samenwerking tussen partijen in de praktijk. Als mediator heb ik regelmatig succes om vastgelopen samenwerkingsrelaties weer op de rit te krijgen.

Mijn contact specialisme is DBFMO = Design, Build, Finance, Maintain, Operate, waarbij een consortium van partijen verantwoordelijk is voor de realisatie en langdurige exploitatie van infrastructuur of gebouwen. Dit wordt wel de “champions league” in samenwerking genoemd.

Met mijn kennis, gevoel voor mensen, neutraliteit en oplossingsgerichtheid ben ik al in staat geweest een aantal kwesties en bouwconflicten op te lossen. Zie voor de achtergrond van deze praktijkervaring mijn website.

Ik weet dat bij bouwprojecten veel diverse partijen betrokken zijn, die graag trots zijn op het resultaat, echter dat gaat niet vanzelf. De bouwsector heeft geen cultuur van praten over problemen, maar gewoon direct oplossen. Een gesprek aan de Bouwtafel helpt vaak een hoop onduidelijkheid weg te nemen.

Specialiteiten
Data not found.
Veel gestelde vragen
Beoordelingen
0 Reviews