Title
JPR Advocaten en mediators
TagLine
Meedenken, aanpakken, oplossen
Gegevens
Website
E-mail
Adres
Address
Nederland
Telefoon
Contact Phone 1
Mobiel
Contact Phone 2
Zoekwoord
Listing Keyword
No Keyword
Contactgegevens
Auteur
Telefoon
Contact Phone 1
Beschrijving

Bij mediation kan in gezamenlijk overleg een oplossing worden gecreëerd voor een (dreigend) geschil, waarbij aan de belangen van beide partijen tegemoet wordt gekomen. Dan wordt een van de belangrijkste doelen van mediation bereikt: de instandhouding of verbetering van een relatie tussen partijen die, hoe dan ook, met elkaar verder moeten.

Dat is echt iets anders dan het voeren van ‘gewone’ onderhandelingen of procederen, waarbij in de meeste gevallen winst voor de ene partij, verlies voor de ander betekent. In een procedure wordt de relatie tussen de strijdende partijen meestal ernstig, en in de meeste gevallen onherstelbaar, beschadigd.
Mediation kan in vele geschillen, waaronder ook zeker zakelijke geschillen, tussen partijen die niet per se ‘tot elkaar veroordeeld zijn’ veel effectiever zijn dan een gang naar de rechter of arbiter. In negen van de tien gevallen wordt een bevredigende oplossing, als de communicatie weer eenmaal op gang is, vele malen sneller bereikt dan in een juridische procedure. Ook de kosten verschillen aanzienlijk.

De ervaring leert dat ook in ‘harde’ zakelijke geschillen de daaraan deelnemende partijen gelukkiger worden van een vlotte en minder kostbare totstandkoming van een voor beide partijen bevredigende regeling, waarbij bovendien de aanvankelijke negatieve energie wordt omgezet in een positieve uitkomst.

Vanaf 1992 ben ik werkzaam als advocaat. Daarvoor heb ik onder andere gewerkt als bedrijfsjurist bij een bouwconcern. Vanaf 1995 ben ik als advocaat bouwrecht werkzaam. Vanaf 1998 als partner bij een gespecialiseerd bouwrechtkantoor. Vanaf 2019 ben ik partner bouwrecht bij JPR Advocaten. Praktisch en oplossingsgericht zijn twee belangrijke kenmerken in mijn aanpak.

In heb de bouw en het bouwrecht zien ontwikkelen tot een werkgebied waarin ik als oplossingsgericht advocaat, maar ook – indien nodig – als jurist pur sang mijn ei volledig kwijt kan. In mijn advies- en procespraktijk heb ik mij gespecialiseerd in civiel bouwrecht, vastgoedrecht, projectontwikkeling en aanbestedingsrecht. Daardoor heb ik ruime ervaring in procederen in bouwgeschillen bij met name de Raad van Arbitrage voor de Bouw, Rechtbanken en Gerechtshoven.

Verder geef ik met veel plezier talloze cursussen bij organisaties in de bouw en in-company bij bouw- en installatiebedrijven en ben ik (gast-)docent aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Een belangrijke en inspirerende aanvulling op het advocatenwerk is voor mij de mediationopleiding geweest. Inmiddels ben ik geregistreerd MfN-mediator.

Specialiteiten
Data not found.
Veel gestelde vragen
Beoordelingen
0 Reviews